Configurarea si asamblarea de la zero a unui PC

de Hit.ro | 7 august 2008

In randurile care urmeaza vom arata pas cu pas asamblarea unui calculator, doar de la o carcasa si de la componentele separate, timp in care vom prezenta si cateva “tips-uri”.

 

 

Pentru inceput vom arata cateva variante de cumparare a componentelor in functie de ceea ce se doreste de la acel calculator.

Configuratia “Gaming” trebuie sa contina un procesor Intel (parere personala a autorului) minimum din seria 6x50 (pret aproximativ 500 RON), minimum 2GB de memorie RAM preferabil cu frecventa de 800 de MHz (aproximativ 60 de lei pe bucata), hard-disk SATA II de 250 de GB si 16Mb memorie buffer (depinzand practic de cata capacitate se doreste, la un pret de aproximativ 170 de lei), neaparat o placa video mai performanta de genul 8800GT (pret estimativ 550 Ron) sau 9600GT (aproximativ 500 de RON), iar la urma unitatea optica de tip DVD-Writer si o carcasa de preferat cu o sursa de minimum 450W reali, si intreg ansamblul va ajunge la aproximativ 1750 de lei.

Bineinteles ca se pot pune si componente “high end” insa ele nu se adreseaza majoritatii oamenilor, dat fiind preturile prohibitive (150GB hard-disk WD Raptor ~700 RON, aproximativ 1000 Ron procesor Quad Core din gama de mijloc).

Altfel spus, un sistem tip masina de scris va va costa aproximativ 650 de lei, iar unul “gaming” aproximativ 1750 lei, iar acestea fiind spuse va mai trebuie doar o surubelnita si… curaj.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google