Tips: Tweaking-ul si optimizarea calculatorului

de Redactie Hit.ro | 10 februarie 2010

Se mai intalnesc cazuri in care posesorii de calculatoare nu dispun de resursele necesare (cum ar fi memorie RAM suficienta sau un procesor de ultima generatie) pentru lansarea unor anumite aplicatii iar sistemul de operare se blocheaza partial sau chiar refuza sa mai ruleze. Pentru evitarea acestor neplaceri cea mai simpla metoda si ieftina in acelasi timp poate fi optimizarea si tweaking-ul sistemului de operare.Ce este acest concept de tweaking?

Prin definitia data de catre cei de la Wikipedia, tweaking-ul reprezinta o ajustare fina a unui dispozitiv electronic sau a unui sistem complex. De aici incolo numai de noi depinde. In caz ca nu dispuneti de informatii precise despre utilizarea acestor programe nu ezitati sa rascoliti pentru inforamtii site-urile specializate, sa cereti pareri sau chiar sa puneti intrebari pe forum.

Tweaking-ul poate fi efectuat la un numar mare de dispozitive dintr-un calculator cat si la sistemul de operare. Printre componentele care pot si supuse la tweaking enumeram: procesorul, placa video, modemul sau memoria RAM. Acum ramane la alegera fiecaruia doreste suplinirea ”muschilor” pentru o rulare optima si sigura.

Tweaking software

Pentru partea de software un bun program de tweaking pe care il recomandam pentru W7 si Windows Vista pe ambele versiuni, cea de 32bit cat si cea de 64bit este Ultimate Windows Tweaker ce poate fi descarcat de la adresa http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-v2-a-tweak-ui-for-windows-7-vista. Optimizarea sistemului de operare prin acest utilitar consta in modificarea unor setari originale ale sistemului si a anumiti registrii din Windows pentru o fortare a sistemului spre un consum mai mic de resurse din procesor sau memoria RAM.
 
Recomandam ca inainte de fiecare optimizare a sistemului de operare sa realizati un back-up sau sa creati un Restore Point pentru revenirea la setarile initiale in caz ca ceva nu decurge conform planului. Aplicatia se instaleaza simplu nu ocupa mult spatiu iar prin intermediul interfetei programul detecteaza automat proprietatile sistemului dumneavoastra de operare si ofera posibilitatile de optimizare pentru el.
 
Caracteristici si functii:

Personalizare - Modificarea meniului de start, modificarea ferestrelor din Windows Explorer, modificare taskbar-ului, etc.System Performance - modificarea timpului de asteptare pentru inchiderea aplicatiilor, terminarea serviciilor, oprirea fortata a aplicatiilor care se blocheaza, repornirea automata shell, suport pentru 4GB Ram pentru versiunile de Windows pe 32 bit, dezactivare serviciului Windows Security Center, etc.Security Settings – restrictii administrative, restrictii ale Windows Explorer, restrictii pentru aplicatiile din Windows si setarii pentru update-ul de Windows.Network Tweaks - optimizari pentru marimea de banda, si pentru securitatea retelelor.
Citeste in continuare 1 2
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google