Review Sony SmartWatch 3: un pas inainte

de Redactia Hit | 26 noiembrie 2014
Ecran si sistem de operare. Deja-Vu cu Android Wear

Ecranul de mici dimensiuni care utileaza gadgetul este foarte luminos, iar Sony a reusit sa implementeze foarte bine functia de reglare automata a luminozitatii, prin intermediul senzorului aflat deasupra ecranului. Display-ul raspunde foarte bine la atingere si nu exista probleme la acest capitol.

Ca grafica, avem Android Wear si ...cam atat. Spre deosebire de OS-ul Android, Wear nu a fost customizat de niciun producator, cel putin pana acum. Asa ca avem Android Wear UI peste tot.

Desigur, ca si in cazul Moto 360, exista posbilitatea sa schimbati interfata ceasului iar asta se face simplu, prin tinerea degetului pe ecran pana apare meniul dedicat, ori prin intermediul setarilor la care aveti acces prin apasarea, aproximativ doua secunde, a butonului fizic.

Am testat recent Motorola Moto 360. Din pacate, concluziile legate de sistemul de operare al Google raman cam neschimbate (si in cazul Sony).

Android Wear are, inca, multe probleme de rezolvat (de la bug-uri si pana la ...a-si justifica existenta, iar aici suntem cat se poate de subiectivi, recunoastem). Nu Sony este de vina pentru ceea ce face Google cu Android Wear, asa cum nici Motorola nu este.

Ce probleme am intampinat? Pur si simplu, descoperi ca gadgetul s-a deconectat de la smartphone (conexiune Bluetooth), fara sa te fi departat de el.

Functia de control vocal nu se activeaza intotdeauna "la prima strigare" si te pomenesti ca incepi sa tipi la ceas "Ok Google", pana iti vine acru si ...nu se intampla nimic daca nu apelezi la touchscreen (slide de sus in jos pentru intrarea in modul de functie vocala). Pe de alta parte, atunci cand functioneaza, controlul vocal este bine interpretat de device, chiar si in romana.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review Sony Smartwatch 3 sony smartwatch pret test Sony Smartwatch 3 android wear sony
spacer
Opiniile cititorilor
spacer