Mini Review iPad Air 2 - evolutia vine din interior

de Redactia Hit | 22 ianuarie 2015
Hardware

Procesorul iPad Air 2 este un Apple A8X pe 64 de biti, produs de TSMC dupa specificatiile americanilor. Apple A8X este tactat la 1,5GHz si dispune de trei nuclee. A8X este, potrivit Apple, cu 40% mai rapid decat A8 (regasit pe iPhone 6 si 6 Plus). Tableta dispune de 2GB RAM si de un GPU PowerVR G6650 extrem de capabil.

Configuratia este pur si simplu o reteta de succes in combinatie cu sistemul de operare optimizat, asa cum stiti ca face Apple de obicei.

De asemenea, Apple sustine ca GPU-ul este de 2,5 ori mai performant decat cel ce utileaza iPad Air 1 (PowerVR G6430), si de 180(!) de ori mai rapid decat ceea ce ofera generatia iPad 2 (PowerVR SGX553MP2).

Iata cateva rezultate benchmark in AnTuTu iPad Air 2 / iPad 4:

Cat de proeminenta este insa diferenta de hardware intre iPad Air 2 si iPad 4, lasand cifrele deoparte si analizand experienta de lucru concreta? Aplicatiile normale se deschid pe cea mai recenta tableta de la Apple ceva mai repede decat o fac pe iPad 4. Nu este, totusi, o diferenta atat de mare incat sa justifice un upgrade la ultima generatie de iPad. Pe de alta parte, in AppStore exista, dupa cum probabil stiti deja, o serie de aplicatii care pun in valoare grafica de care sunt capabile cele mai recente iDevice-uri, iar aici lucrurile sunt clare: iPad Air 2 poate rula aceste aplicatii, generatia iPad 4, nu!

Epic Zen Garden este una dintre aceste aplicatii, realizata de Epic Games si bazata pe Unreal Engine 4, si care demonstreaza nivelul de detalii grafice si fluiditatea extraordinara de care se pot bucura posesorii de iPad-uri mai noi (Epic Zen Garden este o aplicatie demonstrativa care ruleaza doar pe tablete de la ipad mini 2 in sus).

In plus, din cate stim, Apple a transmis developerilor cu care colaboreaza o rezolutie prin care solicita acestora ca orice aplicatie pe care vor sa o promoveze in App Store trebuie sa vina si cu o versiune compatibila pentru arhitectura pe 64 de biti. Cu alte cuvinte, lucrurile evolueaza.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review iPad air 2 ipad air 2 vs ipad 4 test ipad air 2 2015
spacer
Opiniile cititorilor
spacer