Studiu: Jocurile video violente maresc toleranta la durere

de Liviu Petrescu | 10 septembrie 2012

Adrenalina produsa de jocurile video violente are un efect secundar neasteptat. Un studiu realizat la Universitatea Keele din Marea Britanie demonstreaza ca jocurile violente maresc temporar toleranta la durere a jucatorilor.

Cercetarea a implicat 40 voluntari care au jucat fie un joc video linistit, golf, fie un joc violent in care au fost nevoiti sa impuste tot ce misca pentru a supravietui. Dupa 10 minute de joc, cei care jucasera un titlu violent, au observat o crestere a tolerantei la durere, scrie Mashable.

Studiu: Jocurile video violente maresc toleranta la durere

Toti jucatorii ce au participat la studiul britanic au fost obligati sa-si bage o mana intr-un vas cu apa la o temperatura aproape de punctul de inghetare. Cei care jucasera jocuri violente au putut tine mana in apa rece cu 65% mai mult timp decat jucatorii de golf.

Cresterea pulsului in timpul jocurilor violente este unul dintre factorii ce maresc toleranta la durere, dar si creierul pare ca raspunde la macelul virtual intr-un mod similar ca raspunsul la o situatie reala foarte stresanta.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: toleranta la durere jocuri video violente efecte jocuri video
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google