Halo: Reach - vanzari de 200 de milioane de dolari din prima zi

de Cristina Enescu | 16 septembrie 2010

Este foarte clar ca Halo: Reach este unul dintre cele mai importante jocuri ale anului, iar acest statut a reusit sa-l capete in numai 24 de ore.

Potrivit Microsoft,  intr-o singura zi, jocul pentru consola Xbox 360 a generat vanzari de 200 de milioane de dolari, in SUA si in Europa.

“Este cel mai mare joc pe care Microsoft l-a lansat vreodata”, a declarat Phil Spencer, vice-presedinte Microsoft Game Studio.

Mii de retaileri din toata lumea au scos jocul spre vanzare, incepand de ieri. La un calcul simplu, daca impartim cele 200 de milioane de dolari la 60 (pretul la care se comercializeaza Halo: Reach), rezulta ca Microsoft a vandut intr-o singura zi 3.3 milioane de unitati. (Totusi, unele pachete sunt mai scumpe).

Studiourile Bungie, care au dezvoltat seria Halo inca de la lansarea primul joc in 2001, si-au asigurat o iesire gratioasa din scena. Producatorii au predat Halo studiourilor Microsoft.

In prezent, vanzarile cumulate ale seriei Halo totalizeaza 2 miliarde de dolari.

Halo: Reach eclipseaza anteriorul bestseller, Hallo 3, care a fost lansat in 2007 si a generat vanzari de 170 de milioane de dolari in primele 24 de ore.

Sursa: Venture Beat

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google