Ce se mai intampla cu Super Mario, dupa 25 de ani

de Silviu Anton | 12 octombrie 2010

Super Mario Bros. a fost lansat in anul 1985. Evident, acum 25 de ani, televiziunile si serviciile TV erau mult diferite fata de cele de acum. Tocmai din acest motiv, creatorul lui Mario, Shigeru Miyamoto, declara ca se simte rusinat de creatia sa atunci cand jocul a fost rulat pe un sistem HDTV.

“Cand vad cat de clare sunt imaginile, ma simt putin stanjenit”, a sustinut Miyamoto. “Pe vremuri, cu televizoarele pe tub, imaginile erau neclare si destul de vagi in comparatie cu ceea ce vedem acum pe ecrane.”

Miyamoto a mai spus ca daca Nintendo ar crea jocul astazi, acele imagini neclare s-ar transforma in adevarate privelisti. De altfel, Nintendo chiar a confirmat recent faptul ca va lansa Colectia Super Mario in luna decembrie a acestui an, exclusiv pe Wii.

Aceasta editie de colectie va sarbatori cei 25 de ani de la lansarea Super Mario pe piata. Pachetul va contine: Super Mario Bros, Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 si Super Mario Bros: The Lost Levels dar si cateva obiecte de colectie.

In plus, pentru a aniversa sfertul de secol pe care il implineste “micutul” Mario, Nintendo a lansat si un Wii rosu ca focul. Este vorba despre un pachet care contine o consola rosie, un Wii Remote tot rosu cu tehnologie Motion Plus, New Super Mario Bros si Wii Sport. 

Asadar, interesul pentru Super Mario inca exista si, daca am putea sa-l contrazicem pe Miyamoto, noi am spune ca jocul este si acum celebru poate tocmai datorita “calitatii” imaginilor si a trecut testul timpului, transformandu-se intr-o caracteristica retro care face parte din farmecul jocului.

Super Mario Bros., care urmeaza sa fie relansat in curand, s-a vandut de-a lungul timpului in peste 40 de milioane de exemplare

Sursa: Kotaku

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google