30 de ani de ZX Spectrum

de Alina Paduraru | 1 octombrie 2012

In 1982, Sinclair Research lansa ZX Spectrum - unul din primele calculatoare destinate publicului larg, care a reusit sa concureze cu sistemul Commodore 64.

In Romania a fost resimtit de asemenea impactul major al ZX Spectrum, iar pasiunea pentru jocuri si programare le-a fost insuflata generatiilor urmatoare.

Pentru ca in acest an aniversam 30 de ani de la aparitia ZX Spectrum, trebuie amintit faptul ca le datoram celor de Sinclair Research faptul ca ne-am putut bucura de cateva jocuri originale produse de diferite firme de gaming ale acelor vremuri (printre care Imagine software Ltd si Firebird Software Ltd)

1. Cobra

Cine isi mai aduce aminte, acest joc a dovedit ca simplitatea grafica (specifica Basic) poate fi extrem de atractiva.

2.Bubble Bobble

Bubble Bobble face parte din categoria jocurilor arcade, al carui principal avantaj este dat de faptul ca poate fi jucat de doua persoane simultan.

Bub (Bubblun) este un dragon verde cu pete galbene, iar Bob (Bobblun) este dragonul albastru cu pete bleu; misiunea celor doi este sa isi salveze iubitele din ghearele mosntrilor care le tin captive intr-o pestera, iar pentru indeplinirea acestui obiectiv ei au de infruntat o multime de primejdii.

3. Target Renegade

Succesorul lui Renegade, Target Renegade face parte din categoria jocurilor Beat Em Up, foarte populare in perioada anilor '80.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: zx spectrum 30 ani zx spectrum
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google