Google nu renunta la publicarea cartilor online

de Bianca Dinu | 29 octombrie 2008
Google va plati despagubiri in valoare de 125 milioane de dolari pentru publicarea online a unor carti protejate de copyright. De la lansarea programului Google Book Search, compania a publicat pe Internet mii de carti pe zi fara a avea acordul prealabil al autorilor cartilor in cauza.
google.jpg
Pentru a rezolva aceasta problema, Google a incheiat un acord cu Asociatia Publisherilor Americani potrivit caruia autorii si editorii vor primi cotizatii pentru lucrarile cautate pe Internet. De asemenea, acordul presupune si cumpararea de catre internauti a cartilor si materialelor care ii intereseaza in format printat, dupa ce au vizualizat online anumite pasaje.

Desi acest acord va fi incheiat numai la nivelul Statele Unite, experienta utilizatorilor din intreaga lume cu Google Book Search va ramane neschimbata numai daca oferirea acestor produse si servicii va fi autorizata de catre autorii cartilor si materialelor in cauza. De asemenea, acordul reprezinta, probabil, incheierea planurilor Google de a face disponibile online unele dintre cele mai vechi si rare carti din lume.

Serviciul Google Book Search, lansat in anul 2006, face parte dintr-un proiect mai larg derulat de Google pentru digitalizarea lucrarilor si cartilor din mai multe biblioteci din intreaga lume.

Sursa: BBC
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google