Zilnic apar 55.000 de noi variante de virusi

de Radu Eftimie | 12 aprilie 2012

Numarul virusilor creste cu aproximativ 55.000 de noi variante pe zi, ceea ce inseamna ca la fiecare doua secunde ia nastere o noua amenintare informatica, potrivit AV-Test, organizatie independenta care se ocupa cu testarea solutiilor de securitate.

Analizele releva, de asemenea, ca virusii precum si alte tipuri de atacuri informatice, devin din ce in ce mai sofisticate, iar complexitatea lor creste proportional cu numarul amenintarilor.

Tendintele sunt confirmate si de Bitdefender. QuickScan, serviciul gratuit de la Bitdefender, ce detecteaza virusii prin scanare online, a identificat peste 10.000 de sisteme infectate in primul trimestru al acestui an, in Romania, din cele peste 100.000 scanate in total in intervalul mentionat.

La nivel global, proportia este asemanatoare, astfel ca, din cele peste un milion de sisteme verificate intre 1 ianuarie si 30 martie, au fost detectate cu virusi circa 10% dintre ele.QuickScan este parte integranta a tuturor solutiilor de securitate Bitdefender, detecteaza infectiile active in mai putin de 60 de secunde si este disponibil si ca instrument independent

Scanati-va computerul ONLINE

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google