YouTube vrea sa introduca abonamente platite

de Mina Hutterer | 17 decembrie 2009

Desi YouTube nu intentioneaza sa renunta la filmuletele realizate de utilizatori, compania a luat serios in considerare planul de a introduce servicii pe baza de abonament platit.

Conform Reuters, YouTube este posibil sa se fi decis sa renunte la ideea de a-si baza venitul doar pe publicitate. Printr-un astfel de program de abonamente, utilizatorii YouTube ar putea avea acces la filme si programe TV premium, chiar si in sistem de inchiriere (deja discutat cu Lions Gate Entertainment, Sony Pictures si Warner Bros.).

Posibilele abonamente YouTube au la baza modelul folosit de companiile care ofera televiziune prin cablu. Unul dintre motivele pentru care s-ar trece la abonamente platite pe YouTube este acela ca Hollywood-ul nu doreste sa ofere filme fara sa obtina si un venit direct, separat de cel obtinut din vanzarea de publicitate.

YouTube este cel mai mare canal de video streaming de pe Internet si a atins de curand un miliard de vizualizari pe zi, insa restrictionarea accesului la content prin abonamente ar putea da o lovitura puternica popularitatii YouTube.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer