Wikipedia adauga un buton Love

de Laurentiu Crisu | 27 iunie 2011

Wikipedia se bazeaza pe editori voluntari si contributori pentru a-si mentine aglomerata enciclopedie online. Tocmai pentru a incuraja mai multi editori sa posteze, site-ul lanseaza un buton care sa le permite utilizatorilor sa marcheze articolele care le-au placut cel mai mult.

Organizatia a anuntat miercuri ca in prezent testeaza feature-ul, care este programat sa apara pe site miercuri, 29 iunie.

Compania a decis sa implementeze un astfel de buton in urma unui studiu, care a aratat ca majoritatea oamenilor editeaza mai frecvent cand se simt apreciati.

Pe masura ce numarul de pagini digitale ale enciclopediei continua sa creasca, editorii sunt laudati de internauti din ce in ce mai putin. In schimb, sunt criticati si corectati din ce in ce mai frecvent, astfel ca, noul feature isi propune sa anihileze efectele negative ale acestor comentarii.

Wikipedia vrea sa fie inclusa in Patrimoniul UNESCO

Butonul WikiLove va fi reprezentat printr-un icon in forma de inima rosie, care va fi pozitionat in partea dreapta de sus a paginii, langa fereastra de search.

Cititorii sunt incurajati sa selecteze icon-ul cand descopera un continut care merita a fi complimentat.

La selectarea butonului, utilizatorul va putea alege tipul de WikiLove pe care vrea sa il trimita editorului, precum pisica sau urs. Pot atasa chiar si o imagine la compliment, care va aparea pe pagina de discutii a editorului.

Wikipedia, care a implinit 10 ani in ianuarie, spera sa incurajeze astfel mai multa activitate pe site.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google