Wikipedia a reusit: a strans 20 de milioane de dolari si isi poate continua activitatea

de Daniela Ganciu | 4 ianuarie 2012

Campania de strangere de fonduri organizata in 2011 pentru a salva Wikipedia de la inchidere a dat roade. S-au strans nu mai putin de 20 de milioane de dolari, iar una dintre cele mai mari enciclopedii online gratuite isi poate continua activitatea, folosind banii pentru rezolvarea problemelor financiare, dar si pentru dezvoltarea unor proiecte noi.

Conform publicatiei britanice Huffingtonpost.com, peste 1 milion de oameni din intreaga lume au contribuit cu bani pentru strangerea celor 20 de milioane de dolari din cadrul campaniei anuale de strangere de fonduri organizate de fundatia Wikimedia (o organizatiei non-profit).

Wikipedia este una dintre cele mai mari enciclopedii online care ofera acces gratuit si doreste sa ramana in continuare asa. Tocmai de aceea, James Wales, fondatorul ei, a preferat sa recurga la o campanie de strangere de fonduri si sa evite astfel sa vanda publicitate pe site sau sa o transforme intr-un serviciu contra cost.

Conducerea Wikipedia promite sa investeasca cu intelepciune banii obtinuti din donatii si anunta dezvoltarea si deschiderea unor oportunitati noi si interesante utilizatorilor enciclopediei, care va implini 11 ani de existenta pe data de 15 ianuarie.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google