Virusul Conficker este activ de 1 aprilie

de Bianca Dinu | 1 aprilie 2009

Asa cum am anuntat inca de luna trecuta, o noua varianta extrem de periculoasa a virusului Conficker ar putea fi lansata pe internet incepand de astazi, 1 aprilie.

Virus a infectat deja milioane de calculatoare din intreaga lume, printre care se numara si retelele Parlamentului din Marea Britanie si a altor institutii din Franta si Germania.

Potrivit expertilor in securitate, s-a detectat a treia versiune a acestui virus, existand informatii cum ca, prin aceasta noua varianta, Conficker Worm ar fi pregatit pentru o infectare in masa.

Se pare ca Win32/Conficker.C este mult mai performant si mai sofisticat fata de versiunile anterioare din punct de vedere al modului in care se instaleaza pe computerele utilizatorilor.

Desi multi ar putea crede ca aceasta este o simpla gluma in spiritul zilei de 1 aprilie, specialistii avertizeaza ca informatia este cat se poate de reala si virusul este mai periculos ca niciodata. Dar, avand in vedere ca aceasta noua varianta a lui Conficker a fost detectata inca de la jumatatea lunii martie, companiile producatoare de software antivirus au avut suficient timp sa isi actualizeze produsele pentru detectarea si eliminarea amenintarilor.

Conficker ataca pc-urile cu Windows si blocheaza accesul la site-ul Microsoft si la alte site-uri antivirus, oprind astfel orice tentativa de descarcare a unui program contra virusului.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer