Virusii hibrizi, noua amenintare informatica

de Radu Eftimie | 25 ianuarie 2012

Bitdefender atrage atentia asupra aparitiei unui nou tip de amenintare informatica: malware-ul hibrid, rezultat in urma infectarii cu virusi a viermilor informatici de pe calculatoarele afectate.

Un studiu realizat de Bitdefender releva existenta a peste 40.000 de astfel de hibrizi dintr-un esantion de zece milioane de fisiere infectate. Asta inseamna nu mai putin de 0,4% din atacurile informatice detectate si verificate de specialisti.

Malware-ul hibrid este cu atat mai periculos cu cat el are o putere mai mare de raspandire si ataca haotic sistemele. Rezultatul este punerea in pericol a conturilor bancare ale utilizatorilor, dar si a datelor de pe PC-urile infectate.

Potrivit specialistilor Bitdefender, nici macar creatorii acestor noi amenintari nu au putut anticipa modul in care malware-ul hibrid va actiona.

Bidefender a decis cercetarea acestor hibrizi malitiosi dupa descoperirea unui vierme informatic numit "Rimecud" care era infectat de virusul Virtob, a carui caracteristica este infectarea de fisiere ("file-infector").

"Daca un astfel de hibrid ajunge pe calculatorul utilizatorului, acesta se va confrunta cu grave probleme de ordin financiar, furt de identitate, sau cu valuri de spam trimise la intamplare", declara Loredana Botezatu, E-Threats Analyst Bitdefender, initiatoarea studiului asupra noilor hibrizi malware.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google