Varful muntelui Everest are acoperire 3G!

de Laurentiu Crisu | 29 octombrie 2010

Operatorul de telefonie mobile Ncell, din Nepal, a instalat pentru prima data o retea 3G, pe varful muntelui Everest, oferindu-le vizitatorilor, alpinistilor si oamenilor care locuiesc in Khumva Valley posibilitatea de a efectua apeluri si de a se conecta wireless la Internet.

Pentru a testa noua facilitate, Ncell a realizat "cea mai inalta" video-convorbire care s-a efectuat vreodata, la aproximativ 5181 de metri.

Pana acum, cei care vizitau muntele Everest aveau nevoie de telefoane prin satelit pentru a efectua apeluri, dar in prezent pot face acest lucru printr-o retea standard GSM sau 3G. 

Potrivit lui Pasi Koistinen, presedintele Ncell Nepal, aria de acoperirea a retelei ajunge pana pe varful muntelui Everest.

“Aceasta realizare este la fel de mareata precum altitudinea, intrucat internetul de mare viteza 3G va aduce cu sine servicii de telecomunicatii mai accesibile atat pentru oamenii care locuiesc in Khumbu Valley, cat si pentru vizitatori si alpinisti”, a declarat unul dintre reprezentantii companiei.

Sursa: Mashable  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer