Va mai aduceti aminte de browser-ul RockMelt? Acum este disponibil pentru toata lumea

de Silviu Anton | 10 martie 2011

In toamna anului trecut aparea din senin un nou browser, RockMelt, care spre deosebire multe altelele care apar ca ciupercile dupa ploaie, s-a bucurat de o popularitate crescuta si de multa publicitate. 

Din pacate, singura modalitate prin care puteai testa RockMelt la acea vreme era sa primesti o invitatie din partea unui utilizator beta. 

Dar iata ca, dupa mai mult de 15 update-uri si luni de teste cu “cateva mii de useri activi”, compania din spatele browser-ului cu acelasi nume este pregatita sa-l puna la dispozitia oricui vrea sa il testeze.   

RockMelt este disponibil pentru Windows si Mac si are la baza Chrominium, acelasi sistem open source care se afla si in spatele Google Chrome, updatandu-se in acelasi ritm ca si cel din urma, cu o marja de eroare de +/- doua saptamani.

Browser-ul este centrat pe ideea de integrare a celor mai populare retele sociale. De fiecare data cand pornesti RockMelt, se logheaza automat in contul tau de Facebook. (Twitter este optional).

In partea stanga se afla o lista de prieteni Facebook, populata cu persoanele favorite din reteaua sociala, in care poti sharui link-uri, poti sta pe chat sau poti verifica ultimele update-uri, in vreme ce, in partea stanga, poti gasi toate RSS feed-urile tale.

Se pare insa ca RockMelt nu se adreseaza tuturor, doar 20-30% dintre cei care l-au incercat fiind inca utilizatori activi.

Dar adevaratul test va incepe de abia acum. Iar daca RockMelt isi propune sa fie un adversar redudatib pentru Internet Explorer, Firefox sau Chrome, atunci numarul utilizatorilor activi va trebui sa creasca de la mii la milioane.

Cei care vor sa testeze browser-ul RockMelt il pot descarca de aici.  

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google