VIDEO: Google introduce accesul la internet la 1 Gbps

de Laurentiu Popa | 1 septembrie 2011

Google testeaza un nou sistem ce permite accesul la internet la viteze de neconceput pana acum: 1 Gb pe secunda!

Potrivit Dailymail, locuitorii din Silicon sunt primii care vor testa conexiunea. Bineinteles ca sistemul are hibele lui, iar vitezele constatate de utilizatori nu au fost chiar de 1 Gb, ci "doar" de 300 Mbps pentru download si de 150 Mbps pentru upload.


Ca exemplu, un film in format HD, avand 95 mega, a fost descarcat in 9 secunde.

Deocamdata, norocosii ce beneficiaza de reteaua fiber-to-the-home (FTTH)- si care e pot plange ca nu au avut trafic de 1 Gbps ci doar 300 Mbps - sunt doar in orasul Palo Alto din California.In prezent mai este in constructie o retea similara in Kansas City.

Utilizatorii au constatat ca nu mai asteapta in cazul fisierelor mari (logic...) si ca acum percep internetul altfel. Daca elementul asteptarii a disparut, informatia este intradevar la un clic distanta, cum spun multe reclame. Nu la un clic si ceva timp de asteptat, distanta.

Seful Google, Erich Schmidt, considera ca accesul la asemenea viteze trebuie sa fie disponibil pentru toata lumea. Din acest motiv, el crede ca este nevoie de un sprijin guvernamental.

Cel putin in SUA, statul sprijina initiativa. Comisia Federala de Comunicatii a aprobat Planul National Broadband ce prevede oferirea accesului la internet la viteze de minim 100 Mbps (garantat) pentru 100 milioane oameni pana in 2020.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google