VIDEO: Amazon Silk - browserul care isi ia viteza din "nori"

de Radu Eftimie | 29 septembrie 2011

Kindle Fire, tableta celor de la Amazon anuntata ieri si care va ajunge la utilizatori incepand cu 15 noiembrie, mi are un secret cu care s-ar putea sa cucereasca foarte multi adepti: noul browser revolutionar Silk. Gizmodo explica ce reprezinta Silk.

Tehnologia pe care Silk o foloseste este probabil cea mai eficienta din lume in acest moment.

Pe scurt, Silk este un browser web ce ruleaza pe Android si care este optimizat pentru Kindle Fire si care mai are o mare calitate: folosesc tehnolgia cloud a Amazon (EC2) pentru a mari viteza de navigare.

Amazon Silk - browserul care isi ia viteza din nori

Mai exact, Silk isi imparte treaba in doua: browsing-ul fara pretentii este facut de partea hardware a tabletei, in timp ce naviga rea care implica o serie de coduri greoaie (HTML, CSS, Javascrispt etc.) este preluata de servere cloud ale Amazon.

Cu alte cuvinte, browserul Silk de la Amazon are grija sa lase RAM-ul si procesorul tabletei sa functioneze fara sincope si suprasolicitari. Cu siguranta, Silk va deveni un model pentru viitoarele browsere.

Poate nu a reusit Amazon sa lanseze un iPad killer, dar cu siguranta a lansat un altfel de killer: Firefox killer, IE killer, Opera killer, Chrome killer, Safari killer.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google