Utilizatorii web au prieteni online pe care nu i-au vazut niciodata

de Laurentiu Crisu | 25 octombrie 2010

Potrivit ultimelor studii, aproape 9% din utilizatorii de web nu si-au vazut niciodata cel putin o patrime din prietenii pe care ii au online.

Fenomenul prietenilor “fara identitate” reprezinta o descoperire ingrijoratoare, in conditiile in care rolul retelelor sociale este acela de a facilitate socializarea, nu de a o inlocui.

Ideea unei comunicari strict online ar putea fi respinsa de catre unii oameni. Retelele sociale reprezinta o modalitatea excelenta de a tine legatura, dar nu poti miza pe o intalnire face-to-face cu oamenii, declara cei care au realizat studiul.

Mai mult de o treime din persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani au declarat ca nu isi pot imagina o lume fara retele sociale, in vreme ce 4 din 10 declara ca site-urile de socializare reprezinta principala modalitate prin care isi organizeaza viata sociala.

Procentele scad radical in cazul celor peste 60 de ani. Doar 1% dintre persoanele cu aceasta varsta folosesc retelele sociale pentru a-si organiza viata sociala.

Aviz dependentilor de site-uri precum Facebook sau Twitter: retelele sociale ar trebui sa ajute la organizarea vietii sociale, nu sa o inlocuiasca.

Sursa: PC World

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer