Utilizatorii PlayStation Network dau in judecata Sony pentru compromiterea informatiilor personale si financiare

de Cristina Enescu | 28 aprilie 2011

Iata ca inevitabilul s-a intamplat. Sony este dat in judecat pentru bresa de securitatea din reteaua PlayStation, care a condus la compromiterea datelor utilizatorilor, inclusiv a informatiilor despre cardurile de credit.

Compania japoneza este acuzata de neglijenta in administrarea securitatii datelor, incalcarea drepturilor consumatorilor si refuzul de a informa utilizatorii la timp despre accesul unei terte parti neautorizate la conturile cardurilor de credit si la alte informatii financiare private.

Avocatii abonatilor PSN sustin ca Sony cunostea consecintele atacului de hacking, insa nu si-a informat utilizatorii intr-un interval suficient de scurt astfel incat acestia sa isi poate schimba numerele cardurilor de credit, sa inchida conturile expuse sau sa ia alte masuri preventive.

Potrivit aceleiasi plangeri, compania este trasa la raspundere si pentru incapacitatea utilizatorilor de a accesa reteaua pentru care au platit.

Serviciile Sony PSN si Qriocity au fost atacate pentru prima data pe 17 aprilie, insa gigantul a recunoscut de abia saptamana trecuta ca datele utilizatorilor au fost furate. Potrivit publicatiei Ars Technica, numerosi useri Play Station au cazut deja victime ale furtului de carduri de credite, ca urmare a informatiilor compromise prin reteaua PSN.

Este evident ca Sony este vinovat in acest caz, iar milioanele de utilizatori trebuie sa primeasca macar o mica compensatie pentru masurile de securitate ineficiente pe care compania le-a practicat.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google