Utilizatorii Facebook atacati de hackeri

de Alex Hanea | 18 martie 2010

Mai bine de 400 de milioane de utilizatori ai site-ului Facebook au primit e-mail-uri malitioase in cursul zilei de ieri prin care hackerii incearca sa fure informatiile bancare dar si alte informatii importante despre acestia.In corpul e-mail-urilor trimise de hackeri si care par sa fie trimise de catre birourile oficiale ale site-ului de socializare, utilizatorii sunt anuntati ca informatiile persoanale din conturile de Facebook au fost resetate si ca acestia trebuie sa reintroduca datele facand click pe atasamentul e-mail-ului.

Conform McAfee, odata deschis atasamentul din e-mail, utilizatorii au introdus in sistem o serie de programe malitioase, printre care un soft folosit pentru spargerea conturilor si aflarea parolelor.

Purtatorul de cuvant al Facebook nu a comentat acest caz specific, insa a spus pentru Reuters ca incepand de ieri compania a avertizat asupra acestui atac utilizatorii si ca a apelat la acestia sa isi anunte despre incident si lista de prieteni.

Hackerii incearca sub diferite forme sa fure informatii despre conturile serviciilor de socializare, tinand cont de numarul mare de utilizatori pe care acestea il detin. Chiar daca spam-urile nu mai sperie pe nimeni ganditi-va ca, in medie, aproximativ 10% dintre acestea conving utilizatorii sa faca click si sa descarce programele malitioase pe propriul computer. In cazul Facebook care are peste 400 de milioane de utilizatori, acest 10% inseamna nu mai putin de 40 de milioane de pagubiti.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer