Un nou virus Android poate sa-ti inregistreze convorbirile telefonice

de Cristina Enescu | 2 august 2011

Un virus care targheteaza dispozitivele Android este capabil sa inregistreze conversatiile telefonice ale utilizatorilor, avertizeaza cercetatorii in securitate de la CA Technologies.

Aceasta functionalitate a Troianului indica un progres major in comparatie cu versiunile anterioare ale virusului, care nu puteau obtine decat informatii precum numerele de telefon si durata apelurilor, noteaza Electronista

Un nou virus Android are capacitatea de a inregistra apelurile telefoniceDinesh Venkatesan, unul dintre cercetatorii CA Technologies, a rulat Troianul folosind un emulator pentru a-i studia functionalitatea. Utilizatorii sunt pacaliti sa instaleze virusul printr-o aprobare care imita aplicatiile standard din Android Market.

De fiecare data cand un utilizator da un telefon, Troianul inregistreaza conversatiile si le salveaza pe un fisier AMR din cardul SD al dispozitivului, care poate fi apoi accesat de catre atacatori.

"Dupa cum se stie deja, 2011 este anul malware-ului de mobil, ii sfatuim pe utilizatorii de smartphone-uri sa rationeze si sa exerseze principiile securitatii de baza, in timp ce navigheaza si instaleaza orice aplicatie," a concluzionat Venkatesa.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google