Un hacker doneaza bani pentru salvarea ursilor panda

de Cristina Enescu | 20 decembrie 2010

Li Jun, un chinez arestat in februarie 2007 pentru crearea viermelui Fujacks, cunoscut si ca Panda, incearca sa isi reabiliteze imaginea prin donarea a 7500 de dolari catre un centru de cercetare a ursilor panda din tara sa.

Li Jun a fost pus sub acuzare dupa ce a scris si a vandut viermele “Panda Burning Joss Stick”, care a afectat milioane de PC-uri in 2006, pentru suma de 13.000 de dolari. Paradoxal, politia chineza l-a convins mai tarziu sa scrie si sa lanseze un instrument care sa repare calculatoarele infectate.

Viermele a fost poreclit dupa Panda, deoarece modifica iconitele fisierelor infectate cu imaginea unui panda ce tinea trei betisoare parfumate.

Donatia pe care Li Jun a facut-o centrului de cercetare a ursilor panda pare a fi mai mult o strategie de PR. Totusi, se pare ca echipa hacker-ului a facut o miscare gresita in clipa in care a declarat pentru o agentie de presa din China ca Jun a fost angajat de catre compania europeana antivirus Panda Security.

“Compania are o politica potrivit careia nu angajeaza si nu va angaja hackeri black-hat, si cu atat mai putin, hackeri care au avut condamnari la inchisoare,” a declarat Juan Santana, CEO Panda Security, intr-o postare pe blog.

Sursa: PC World  

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google