Ultima moda de pe Facebook: Planking-ul. Afla ce inseamna si ce riscuri implica

de Diana Mirea - Colaborator HIT.ro | 23 mai 2011

Noua moda in randul tinerilor Australia pasionati de Facebook se numeste Planking, adica „sa faci pe scandura.”
 
Regulile jocului sunt putine si simple: sa te fotografiezi in pozitie perfect orizontala, relaxat cu fata in jos, cu bratele pe langa corp, nemiscati si fara nici o expresie a fetei, in locuri „originale” si neobisnuite, ca apoi sa publici poza pe Facebook.
 
In cateva saptamani, pagina oficiala „Planking Australia” a cucerit peste 119.000 de fani, care au incarcat pe Facebook fotografii dintre cele mai ciudate in medii aproape de neimaginat cum ar fi sine de tren, balcoane si chiar pe masinile de politie.

Din pacate, asa cum se intampla de obicei cand se exagereaza in incercarea de a impresiona,  jocul s-a transformat in tragedie.

Zilele trecute, un tanar  australian in varsta de 20 de ani din Brisbane, in stare de ebrietate,  a cazut de la al saptelea etaj al unui bloc in timp ce un prieten il fotografia in pozitie „de scandura” , lungit cu fata in jos  pe marginea balustradei balconului.

Mai norocos pare sa fie a doua victima a acestei „mode”, un alt tanar de aceiasi varsta care, facand planking, a cazut de pe capota unei masini in miscare, intr-un orasel situat la 470 km. de Sydney.

Baiatul se afla in coma iar prietenul sau de 19 ani aflat la volanul masinii a fost arestat pentru conducere periculoasa cauzatoare de leziuni grave.

Mania s-a extins cu maxima viteza dupa stirea mortii tanarului, pana in Noua Zeelanda, atragand peste 6000 de adepti pe pagina locala a planking-ului de pe Facebook iar autoritatile scolastice s-au mobilizat pentru a interzice sever aceasta activitate in timpul pauzei de pranz.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google