Twitter vinde informatii despre utilizatori brokerilor de advertising

de Liviu Petrescu | 2 martie 2012

Utilizatorii Twitter sunt pusi la dispozitia companiilor de marketing de catre site-ul de microblogging. Twitter a vandut informatiile publicate de utilizatori catre doi brokeri de advertising, care vor revinde pachetele de date.

Datele oferite de Twitter includ informatii de baza despre utilizatori si toate mesajele publicate in ultimii doi, scrie MontrealGazette.

Twitter a incheiat contracte cu doua companii: DataSift, care activeaza in Marea Britanie si SUA, va avea acces la pachete de date ce includ tweet-uri din ultimii ani si Gnip, companie americana care va vinde informatii agregate de site in ultima luna.

Twitter vinde informatii despre utilizatori brokerilor de advertising

Chiar daca informatiile vandute de Twitter sunt anonime, companiile ce le cumpara vor putea analiza datele in functie de locatia celor care le-au publicat, pentru a dezvolta strategii mai eficiente de marketing.

Brokerii de advertising nu vor avea acces la mesajele personale si la mesajele sterse.

Utilizatorii pot sterge oricand informatiile publicate, iar bazele de date sunt sunt actualizate in mod regulat pentru a nu pastra tweet-urile sterse de cei care le-au publicat.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google