Tutorial Bitdefender: scapati de virusul DNS Changer!

de Redactia Hit | 23 mai 2012

Bitdefender anunta disponibilitatea solutiei gratuite DNS Changer Detector, care elimina efectele familiei de virusi DNS Changer, efecte ce ar putea lasa fara internet sute de mii de calculatoare din intreaga lume, pe 9 iulie.

Troianul DNS Changer directioneaza calculatoarele infectate catre website-uri false, care au fost create special de infractori cibernetici, in scopul unor escrocherii, prin modificarea setarilor DNS ale calculatoarelor pe care se instaleaza. (DNS - Domain Name System – este un sistem de distribuire a numelor pentru calculatoarele conectate intr-o retea).

Pentru a verifica daca un calculator a fost infectat cu acest virus si pentru a reface sistemul descarcati si rulati pe calculator DNS Changer Detector. Daca instrumentul raporteaza ca sistemul este curat, nu exista niciun motiv de ingrijorare. Daca, insa, arata semne de intruziune, urmati etapele urmatoare pentru a va repara sistemul:

1. Mai intai eliminati virusul de pe computer. Setarile DNS au fost cel mai probabil schimbate de o infectie activa pe calculator. Rulati QuickScan care va spune in 60 de secunde daca sistemul este sau nu infectat si stergeti manual virusul DNS Changer. Alternativ puteti opta pentru instalarea unei versiuni de 30 de zile a Bitdefender Internet Security 2012 care va curata automat sistemul. Este obligatoriu sa curatati calculatorul inainte de schimbarea setarilor DNS, altfel, riscati ca virusul din calculator sa va schimbe setarile la loc.

2. Rulati unealta DNS Changer Detector si lasati-o sa schimbe setarile DNS. In functie de tipul de conexiune, acest instrument  va incerca sa repuna setarile DNS recomandate si va va informa daca problema a fost rezolvata sau nu.

In noiembrie anul trecut, initiatorii atacului au fost arestati de FBI, iar controlul asupra serverelor a fost preluat de catre autoritati. In conditiile in care modificarile in sistemul DNS au un impact foarte mare asupra conectarii calculatoarelor la internet, FBI a substituit serverele periculoase cu unele valide pentru a nu intrerupe automat legaturile la internet a sute de mii de calculatoare infectate. Totul se va incheia insa pe 9 iulie cand autoritatile vor scoate din circuit serverele substitut, iar acest lucru va face aproape imposibil accesul la internet al utilizatorilor obistnuiti ale caror setari DNS au fost afectate de virus.

Sursa: Bitdefender

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: DNS Changer Detector bitdefender dnschanger detecter internet dns 9 iulie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer