Topul celor mai scumpe domenii de Internet

de Laurentiu Crisu | 25 octombrie 2010

 

Nu e o surpriza pentru nimeni faptul ca orice vine necenzurat se vinde ca painea calda. Si pentru ca stim asta deja, nu ne mai mira nici faptul ca domeniul “sex.com” s-a vandut recent cu fabuloasa suma de 13 milioane de dolari.

Potrivit BBC, o companie din Caraibe este in spatele acestei achizitii si nu este greu de ghicit ce planuri au pentru site-ul recent cumparat.

Si pentru ca 13 milioane de dolari este o suma impresionanta chiar si in domeniile cu miza ridicata, licitatia in urma careia s-a vandut domeniul va trebui sa fie aprobata si de un tribunal. Iar, daca tranzactia va avea loc, domeniul va fi unul dintre cele mai scumpe domenii din istoria Internetului.

In 2006, primul proprietar al “sex.com” a vandut domeniul pentru 12 milioane de dolari. Compania care a facut achizitia la acea vreme a dat faliment, si astfel a ajuns din nou la vanzare.

Dar acesta nu este singurul domeniu a carui valoare se masoara in milioane de dolari. In 2009 o companie numita QuinStreet a platit suma de 18 milioane de dolari pentru domeniul “internet.com”

Revista de profil Domain Name Journal a alcatuit un top al celor mai scumpe domenii de Internet. Nu o sa va vina sa credeti pe ce dau oamenii milioane de dolari.

Fund.com: 9.99 milioane de dolari
Porn.com: 9.5 milioane de dolari
Diamonds.com: 7.5 milioane de dolari
Slots.com: 5.5 milioane de dolari
Toys.com: 5.1 milioane de dolari
Vodka.com: 3 milioane de dolari
Candy.com: 3 milioane de dolari
CreditCards.com: 2.75 milioane de dolari
Computers.com: 2.1 milioane de dolari
Seniors.com: 1.8 milioane de dolari

Cine ar fi crezut acum cativa ani ca un domeniu precum “vodka.com” sau “candy.com” va ajunge sa valoreze atatia bani?! Cei cu spirit antreprenorial ar putea specula putin piata si viitoarele domenii care ar putea ajunge la fel de profitabile. Ce ziceti de “tuica.com” ca si nou domeniu care sa intre in acelasi registru cu “vodka.com”?

Sursa: PC World  


 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer