Top 5 pericole ale cumparaturilor online de Craciun

de Laurentiu Popa | 7 decembrie 2011

In perioada sarbatorilor de Craciun creste numarul cumparaturilor online cu mai mult de 50%, ceea ce face ca infractorii sa targeteze utilizatorii ce cauta cadoul potrivit.  Ei isi ademenesc victimele prin e-mail-uri cu oferte de bunuri de lux sau chilipiruri sau prin notificari de livrare false.  

Infractorii incearca de obicei sa obtina date personale, precum detaliile de logare la un site de online banking sau informatii de pe cardurile de credit. G Data a identificat Top 5 pericole de care ar trebui sa se fereasca utilizatorii atunci cand cumpara online si ofera sfaturi de prevenire a acestor pericole.

Iata top 5 pericole ale cumparaturilor online de Craciun:

1. E-mail-uri cu reclame-capcana

In aceste e-mail-uri, cei care fraudeaza promit produse brand, gen ceasuri de lux sau incaltaminte de firma scumpe, la un pret foarte mic. Link-urile integrate ademenesc utilizatorii catre site-uri infectate cu malware sau catre magazine online false de unde datele bancare sunt sustrase in timpul procesarii comenzii.  Aceste tipuri de e-mail sunt usor de identificat dupa titluri gen: „De Craciun, mii de produse  de lux la preturi incepand de la 100 lei.”


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google