Telefonul tau este in siguranta? Atentie la cardul SIM

de Silviu Anton | 30 septembrie 2010

Dupa aproape un an de investigatii, politia franceza a reusit sa aresteze o banda de hackeri de telefoane mobile, printre care se numarau chiar angajati ai marilor companii de telefonie mobila.

Infractorii operau de mai bine de cinci ani, timp in care au vandut aproximativ 30.000 de coduri de telefoane pe luna, pentru care au obtinut in total 675.000 de dolari.

Potrivit anchetatorilor, reteaua de hackeri cumpara codurile, pentru deblocarea cardurilor SIM, de la angajatii companiilor de telefonie, carora le oferea 4 dolari pe cod. Acestea erau apoi vandute online, pentru 40 de dolari bucata.

De ce sunt aceste coduri atat de scumpe?
 

Cu aceste coduri, infractorii pot accesa cardurile SIM, inclusiv pe cele din afara tarii in care se afla, comitand fraude, de la efectuarea apelurilor neautorizate, pana la furtul de identitate.

Modulul de Identitate a Abonatului (ceea ce se traduce prin cartela SIM), contine o serie unica de numere, un cod de identificare a abonatului, coduri de securitate pentru autentificare si lista serviciilor pe care abonatul le utilizeaza. 

Un card SIM furat – fie ca este vorba despre cardul fizic, fie despre cod – permite infractorilor sa aiba aceleasi privilegii ca si utilizatorul de drept si accesul la parole care pot depasi aria telefonului. Furtul digital este insa adesea greu de detectat.

Potrivit specialistilor, primul semn ca nu mai detineti controlul cardului SIM este atunci cand cineva va instiinteaza ca se comit fraude cu telefonul vostru. 

Utilizatorii de telefoane mobile ar trebui sa isi verifice conturile regulat, pentru a se asigura ca nu exista neregularitati, cum ar fi apelurile catre numere necunoscute. Daca aveti cea mai mica suspiciune ca SIM-ul a fost compromis, se recomanda se scoateti imediat cardul din telefon, pentru a nu mai putea fi folosit si sa mergeti apoi la furnizorul de servicii pentru a obtine un card nou.

Sursa: MSN  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google