Smartphone-urile si tabletele PC, in vizorul hackerilor

de Radu Eftimie | 5 martie 2012

Infractorii cibernetici si-au schimbat directia de actiune: utilizatorii de Internet mobil sunt acum cele mai vulnerabile tinte ale hackerilor, avertizeaza rezultatele celui mai recent raport malware G Data.

Analiza G Data Security Labs arata ca numarul de tulpini noi de malware a crescut de 2,5 ori, doar in a doua jumatate a anului 2011. Accentul a fost pus in special pe sistemul de operare Android, unde atacurile au crescut de 8 ori in aceeasi perioada.

Fluxul de malware in cifre:

Analiza arata, de asemenea, ca intervalele de distributie de malware concepute pentru a ataca utilizatorii de online banking sunt foarte scurte.

Cu fiecare varianta mai noua si cu cicluri de viata medii de 27 ore, autorii de malware incerca sa eludeze mecanismele de aparare reactive din software-ul antivirus.

Atentie mare la online banking

Online banking este un serviciu popular pe care tot mai multe persoane il adopta. Asemenea multor alte servicii, odata cu cresterea popularitatii, acesta a devenit mai atragator pentru infractori. Acestia folosesc troieni bancari pentru a manipula tranzactiile obisnuite, ca de exemplu, transferul unei sume de bani dintr-un cont in altul.

Evolutie troieni bancari (a doua jumatate 2011):

Si Kaspersky Lab anunta ca numarul programelor periculoase care tintesc telefoanele mobile a crescut de 6,4 ori in 2011, cu un total de 5255 de noi aparitii si 178 de familii de virusi identificate de-a lungul anului.

Astfel, doar intr-o singura luna (decembrie 2011), Kaspersky Lab a descoperit mai multe mostre noi de malware mobil decat in perioada 2004 – 2010.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google