Site-urile de torrente - sub asediul studiourilor de filme

de Silviu Anton | 10 septembrie 2010

O firma indiana a declarat public ca urmeaza sa lanseze atacuri de tipul DDoS catre site-urile ilegale de torrente, in numele studiourilor de filme, printre care si 20th Century Fox.

Girish Kumar, manager la compania Airplex Software, a declarat ca a fost angajat de catre studiouri pentru a urmari Internetul in zilele imediat urmatoare lansarii unui film.

Folosind un software care face cautari pe Web in functie de cuvinte cheie, Airplex detecteaza site-urile care gazduiesc copii piratate. Firma trimite apoi o notificare catre proprietarii site-ului.

“Majoritatea filmelor sunt lansate vinerea, in jurul orei 10 dimineata. Pana la pranz, sunt deja pe Internet”, a declarat Kumar.

“In general 95% dintre furnizori scot continutul de pe site. Numai site-urile de torrente – in medie 20 – 25% dintre acestea – nu respecta notificarile de copyright.”

Dar, in vreme ce pe site-ul Airplex, serviciile se opresc aici, Kumar a declarat ca este dispus sa mearga si mai departe. Daca site-urile nu reactioneaza, sunt pregatiti sa porneasca atacuri cibernetice, fara alte avertizari.

“Singura modalitate prin care putem sa doboram site-ul este prin atacurile de tip denial-of-service. Practic inundam site-ul cu milioane si milioane de cereri false, serverul nu mai poate raspunde cererilor reale si cedeaza.”

Kumar a mai adaugat ca majoritatea clientilor sai sunt studiouri de la Bollywood, dar ca a lucrat de asemenea cu studiouri americane.

Sursa: TG Daily

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer