Sistemul Google de autentificare in doi pasi a fost lansat pe plan global

de Cristina Enescu | 29 iulie 2011

Google a lansat joi sistemul de autentificare in doi pasi, care este acum disponibil in 40 de limbi, in peste 150 de tari.

Serviciul, care isi propune sa ingreuneze accesul infractorilor cibernetici la conturile Google a fost valabil inca din februarie, insa numai in limba engleza, informeaza PC World.

Autentificare in doi pasi combina inregistrarea pe baza de parola cu un cod de verificare. Codul este generat de o aplicatie Google instalata pe smartphone-urile iPhone, Android sau BlackBerry ale utilizatorilor sau este trimisa prin SMS ori apel de voce automat.

Contul va putea fi accesat numai dupa introducerea acestui cod, care poate fi valabil pentru o sesiunea sau pana la 30 de zile.

Optiunea de a primi codul prin SMS sau prin apel de voce automat isi va dovedi in tarile emergente, precum India, unde majoritatea utilizatorilor mobile nu detin smartphone-uri.

Dupa ce un user seteaza telefonul pentru a primi codul de verificare, sunt emise 10 coduri de rezerva, care pot fi folosite o singura data, in locul codului de verificare, in cazul in care user-ul nu are acces la telefon.

La setarea preferintelor, utilizatorul poate oferi si un numar de mobil alternativ, in cazul in care primul telefon nu este disponibil sau este pierdut.

Google a inceput sa promoveze autentificarea in doi pasi dupa ce conturile de Gmail au fost compromise in iunie.

Hackerii chinezi ataca din nou Gmail

Compania a declarat atunci ca parolele a sute de useri au fost compromise, inclusiv cele ale oficialilor guvernului SUA, activistilor politici chinezi, personal military si jurnalisti.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google