Si totusi, cate site-uri exista pe internet?

de Radu Eftimie | 14 septembrie 2011

Probabil ca intrebarea asta isi va gasi un raspuns similar celei care invoca marimea universului. Cu alte cuvinte, este foarte greu sa spunem in acest moment ca internetul contine un anumit numar de pagini, deci nu putem face decat estimari.

Cineva, insa, este hotarat sa masoare cumva vastitatea internetului care pare ca nu-si mai opreste expansiunea. Si iar puteam face o comparatie cu Universul care, spun oamenii de stiinta, se afla si el intr-o expansiune continua. Cei de la CNN au incercat sa desluseasca aceasta tema provocatoare si sa-i prezinte pe cei care s-au apucat sa indexeze internetul.

Mii de miliarde de site-uri

Internetul se afla in expansiune continuua. An de an apar noi pagini de internet, bloguri etc. Dupa opinia lui Kevin Kelly, fondatorul Wired Magazine, in acest moment exista aproximativ o mie de miliarde de site-uri, ceea ce inseamna ca internetul are un "creier" colectiv ce poseda mai multi neuroni decat materia cenusie a creierului uman. "Web-ul are un trilion de pagini. Creierul uman gazduieste aproape o suta de miliarde de neuroni", scria in cartea sa "Ce vrea tehnologia", Kevin Kelly.

"Fiecare neuron al creierului uman este legat de alte mii de neuroni prin intermediul sinapselor, in timp ce fiecare pagina de internet are legaturi cu alte 60 de site-uri. Asta duce la concluzia ca exista aproximativ o mie de miliarde de legaturi intre pagininile de internet. Creierul uman poseda de o suta de ori mai multe legaturi de acest gen, doar ca acelasi creier nu isi dubleaza marimea odata cu trecerea anilor", explica Kelly.

Si totusi, cate site-uri exista pe internet?


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google