Schmidt (Google): Opteaza pentru un Mac in loc de PC daca vrei securitate

de Silviu Anton | 1 iunie 2011

Presedintele executiv Google, Eric Schmidt este de parere ca un Mac ofera mai multa securitate decat un PC. Prezent la conferinta D9, fostului CEO i s-a cerut sa ofere un sfat despre siguranta pe Internet. Raspunsul care a surprins audienta a fost: “ Ati putea folosi un Mac in loc de un PC.”

Schmidt a mai adaugat totodata ca utilizatorii de computere ar putea fi mai protejati prin folosirea browser-ului Chrome pentru navigare si activarea autentificarii two-factor (in doi pasi) in Gmail.

Multi s-au intrebat de ce liderul Google nu a recomandat folosirea viitoarelor Chromebook-uri. De retinut aici ca fostul CEO a recunoscut ca la un moment dat a facut parte din board-ul executiv al Apple. Iata asadar si explicatia.

De asemenea, presedintele Google a inclus Apple in “Gasca celor patru” platforme majore de tehnologie.

Potrivit lui Schmidt, Google domina informatia, Facebook identitatea si socializarea, Amazon shopping-ul, iar Apple este specializat in dezvoltarea “produselor frumoase”. Se pare ca Schmidt poarta o deosebita stima si consideratie pentru compania din Cupertino.

Cat despre recomandarea de a folosi Mac-urile, consideram ca nu a fost tocmai un moment propice pentru a sustine aceasta idee. Reputatia Mac ca platforma lipsita de amenintari de securitate a fost zdruncinata recent, cand MacDefender, o forma de malware, a inceput sa afecteze utilizatorii computerelor Apple.

Si pentru a-si demonstra loialitatea pana la capat, Schmidt a mai adaugat ca a avut “un parteneriat de cautare foarte, foarte bun” cu Apple, cu care a reinnoit de asemenea acordul de furnizare de harti pentru iDevice-uri.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google