Scandalul meciului Irlanda vs Franta a ajuns pe Wikipedia

de Mina Hutterer | 20 noiembrie 2009

Meciul de miercuri dintre Irlanda si Franta in calificarile pentru World Cup s-a incheiat cu un mare scandal, cu ecouri pana in mediul politic, dar si reactii puternice pe Wikipedia si Twitter. Golul decisiv pentru francezi a fost inscris de William Gallas, ajutat de Thierry Henry. Acesta din urma a atins in mod clar mingea cu mana, inainte de a o pasa coechipierului care a inscris.

Irlandezii s-au infuriat atat de rau, incat la doar cateva ore de la incheierea meciului, "Thierry Henry handball" a devenit una dintre cele mai cautate sintagme pe Google. In noaptea de miercuri spre joi, in articolul Wikipedia despre echipa de handbal a Frantei, Thierry Henry a aparut ca jucator important, iar echipa a fost redenumita in 'The Thierrys'. Articolul despre Thierry insusi de pe Wikipedia a fost invadat de injuraturi.

Pe Facebook si-au facut aparitia o multime de grupuri "We hate Thierry Henry", precum si o petitie prin care se cerea taierea mainii jucatorului. Si pe Twitter utilizatorii l-au acuzat pe Henry de lipsa de fair play.

Fotbalul este unul dintre putinele sporturi in care arbitrajul video nu este inca obligatoriu. Desi acest gen de arbitraj afecteaza negativ continuitatea jocului, gafele de o asemenea anvergura indica faptul ca este necesara o regandire a modului in care sportul-rege este arbitrat.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer