S-a lansat IE9 - in varianta beta

de Silviu Anton | 16 septembrie 2010

Microsoft tocmai a aruncat ultima carte in joc, prin care spera sa isi recastige dominatia la nivel de browsere web.

Gigantul software a lansat versiunea beta a popularului sau Internet Explorer 9, care se vrea a fi un competitor direct pentru Mozilla Firefox si Google Chrome.

Potrivit rapoartelor, IE detinea luna trecuta o cota de 51 de procente din piata globala de browsere web, in vreme ce Firefox si Chrome numarau 31, respectiv 11%.

Dar IE9 promite sa castige si mai mult teren, pentru prima data dupa mult timp rivalii avand ce sa invete de la noul browser Microsoft.

IE 9 este compatibil cu cele mai multe standarde web, din istoria Microsoft si este diponibil in versiune publica beta de testare, in peste 30 de limbi.

Primul lucru pe care il veti observa si admira la noul IE9 este interfata refacuta dupa noile standarde si trenduri ale browserelor.

De asemenea, printre noutati se numara in primul rand suportul extins pentru HTML5, viteza si mai multa siguranta Web. In plus este integrat perfect cu motorul de cautare Bing, cu care Microsoft spera sa preia, in viitor, din dominatia Google.

Totodata, noua versiune vine cu un nou script engine, Chakra, destinat imbunatatirii performantei si vitezei. In plus, integrarea cu Windows (Vista si Windows 7), sistemul de operare care ruleaza pe majoritatea PC-urilor, permite browserului IE9 sa foloseasca hardware-ul computerului intr-un mod in care celelalte browsere rivale nu o pot face, in acest moment.

De asemenea, Microsoft isi propune ca prin IE9 sa livreze aplicatii web cu functionalitati extinse si o grafica mai buna.

Varianta beta a IE9 poate fi descarcata de aici. De asemenea, e interesant de vazut si pagina de testdrive pentru pusa la dispozitie de Microsoft.

Se pare ca razboiul browserelor a redevenit activ si mult mai interesant odata cu aceasta lansare. Noua nu ne ramane decat sa asteptam si replicile rivalilor Microsoft pe acest segment.

Sursa: Reuters

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google