S-a lansat Google Chrome 9: Instant search, 3D, aplicatii si jocuri

de Laurentiu Crisu | 7 februarie 2011

Daca sunteti fani ai produselor Google in general, probabil ati aflat deja ca s-a lansat versiunea cu numarul 9 a browser-ului Chrome. 

Cea mai notabila functie pare a fi Chrome Instant search, un amplificator de viteza care incarca paginile web pe masura ce se tasteaza URL-ul acestora. Alte imbunatatiri importante includ suportul WebGPL pentru grafica accelerata 3D si rularea de aplicatii 3D in browser fara necesitatea unui software aditional, precum si acces la noul Chrome Web Store.

Upgrade-ul la versiunea noua a Google Chrome se va face automat. Utilizatorii Chrome vor vedea mesajul de mai jos atunci cand actualizarea va fi completa, iar browser-ul va trebui restartat.

Pentru majoritatea userilor, Chrome Instant va fi cea mai perceptibila schimbare. Functia este dezactivata, totusi, by default. Pentru a o activa, mergeti in meniul de setari, accesati tab-ul optiuni Chrome si verificati sectiunea Search.

Odata pornit, majoritatea paginilor web (in apecial cele mai vizitate) se vor incarca de indata ce ati tastat URL-ul in casuta de cautare, fara a mai fi nevoie sa apasati Enter.

Suportul WebGPL acorda browser-ului accelerare grafica 3D – fara a mai fi nevoie de instalarea unui alt software. 

Google Body Browser, de exemplu, utilizeaza WebGPL pentru a prelua din capabilitatile maxime ale procesorului in vederea unei randari grafice 3D accelerate.

In plus, Google Chrome 9 integreaza si accesul rapid la Chrome Web Store, care ofera o o multitudine de aplicatii, extensii, teme si jocuri online. Odata accesat “magazinul de aplicatii”, Google va crea automat un shortcut catre acesta. Astfel urmatoarea data cand userul va dori sa acceseze Web Store-ul Google, nu va trebui decat sa deschida un tab nou in browser unde va aparea sectiunea Apps, precum si cele mai recente aplicatii accesate. 

Printre noutatile aduse de Chrome 9 se numara si unele actualizari de securitate, care se adreseaza atat platformei Windows cat si Mac OS.

Per total, Google Chrome 9 adauga upgrade-uri convingatoare, pastrand in acelasi timp viteza si simplitatea care au facut browser-ul Chrome atat de irezistibil.

Pentru a tasta noua versiune Chrome, click aici

Sursa 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google