S-a lansat Firefox 4.0 RC (Download)

de Laurentiu Crisu | 10 martie 2011

Dezvoltarea beta a versiunii Firefox 4.0 s-a incheiat astfel ca Mozilla a anuntat lansarea primului release candidate al versiunii 4.0.

Utilizatorii inca vor putea sa trimita feedback-uri in urmatoarele saptamani, insa daca nu sunt descoperite bug-uri majore, Mozilla estimeaza ca versiunea finala va fi lansata la sfarsitul acestei luni.

Martie se anunta asadar a fi o luna aglomerata in razboiul dintre browsere. Pe langa Mozilla, si Microsoft planuieste sa lanseze versiunea 9 a Internet Explorer pe data de 14 martie. Iar Google a lansat editia cu numarul 10 a browser-ului Chome la inceputul saptamanii.

Firefox 4.0 reprezinta un upgrade major pentru browser-ul open-source, integrand un numar mare de functii noi si imbunatatiri.

Interfata user a fost complet restructurata si eficientizata, bara de meniu fiind condensata intr-un singur buton. Engine-ul JavaScript a fost revizuit pentru a spori performanta. Managerul de add-on-uri a fost upgradat la o interfata full-page.

Managementul tab-urilor a fost, de asemenea, imbunatatit. Utilizatorii pot organiza seturi de tab-uri in diferite grupuri, cu ajutorul functiei Panorama. Pot adauga tab-uri permanente in topul browser-ului, pentru acele pagini si aplicatii pe care le tin in permanenta deschise.

RC-ul este disponibil pentru platformele Windows, Mac si Linux, avand suport pentru peste 70 de limbi. 

Utilizatorii curentii ai versiunii beta vor avea browserele updatate automat.

Pentru download Mozilla Forefox 4.0 RC 1 click aici

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google