Romanii - jigniti inca odata de francezi, pe Twitter

de Bianca Dinu | 17 septembrie 2010

Contul de Twitter al Ministerului Francez de Externe, “francediplo”, a fost piratat ieri seara, in jurul orei 19.40.

In locul postarilor obisnuite despre activitatea ministerului, pagina afisa un mesaj jignitor, scris cu majuscule, la adresa romanilor: "FUCK YOU ROMANIAN PEOPLE ! I HATE YOU ALL AND I WANT DESTROY EU !".

Dupa aproximativ 40 de minute, la 20.20, postarea a fost inlaturata, iar in locul ei a aparut un mesaj postat de serviciile ministerului: “Contul @francediplo a fost piratat. Am sters mesajul. Am luat toate masurile necesare pentru ca acest lucru sa nu se mai repete.”

Oficialii ministerului nu au mai facut alte declaratii in acest sens, insa cel mai probabil postarea a fost facuta de un internaut, un vizitator sau un angajat al institutiei.

Intamplarea vine in contextual in care, in aceiasi zi, Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a avut un schimb de replici violent cu presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, cu privire la politica de expulzare a romilor.

Franta nu este la primul episod de acest gen. In luna aprilie, umoristul francez Jonathan Lambert a facut un gest ofensator intr-o emisiune transmisa in direct, catalogand salutul romanesc printr-un gest cu mana intinsa.

Hexagonul si-a mai atras critici si la sfarsitul lunii ianuarie, cand Societatea Nationala Franceza de Cai Ferate a ales sa posteze afise numite “ Info Siguranta”, prin care avertiza calatorii sa se fereasca de cetatenii romani.

“In ultimele saptamanii, au fost semnalate problem produse de romani. S-au constatat numeroase furturi de bagaje. Va cerem atentie sporita”, se preciza in afise.

Sursa: Le Point

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google