Romania are 3,13 milioane conexiuni la internet in banda larga (puncte fixe)

de Radu Eftimie | 13 decembrie 2011

Numarul conexiunilor de acces la internet in banda larga furnizate la puncte fixe a ajuns la 3,13 milioane, ceea ce inseamna o crestere de 4,4% pe parcursul primului semestru din acest an, dublu fata de rata de crestere inregistrata in semestrul precedent, potrivit informatiilor ANCOM.

Cele mai importante cresteri au vizat conexiunile care utilizeaza tehnologiile xDSL pentru accesul la utilizatorul final (plus 7%, pana la 0,94 milioane conexiuni) si conexiunile care utilizeaza cablu UTP/FTP (plus 7%, pana la 1,70 milioane conexiuni).

In acelasi timp, conexiunile de acces prin cablu coaxial au inregistrat o scadere de 5%, pana la 0,4 milioane.

Romania are 3,13 milioane conexiuni  la internet in banda larga  (puncte fixe)

De asemenea, din totalul conexiunilor de acces la internet in banda larga furnizate la puncte fixe, 2,75 milioane de conexiuni (88%) folosesc tehnologia FTTx, care utilizeaza fibra optica pana la locatia utilizatorului final sau pana la un anumit punct in apropierea locatiei utilizatorului final.

In continuare, conexiunea este realizata prin intermediul altor tehnologii (de ex. cablu coaxial, radio, cablu UTP/FTP, xDSL), iar acest lucru face posibila oferirea unor viteze ridicate de conectare la internet.

Celelalte 12 procente sunt conexiuni care utilizeaza suporturile din cablu coaxial/fire metalice torsadate/cablu UTP/FTP/radio etc.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google