Rebelii pirateriei online ataca industria de muzica si film

de Bianca Dinu | 21 septembrie 2010

Activistii pirateriei online au lansat atacuri coordonate asupra site-urilor detinute de industria de muzica si film din SUA.

Asaltul a provocat caderea temporara a site-urilor Motion Picture Association of America (MPAA) si Recording Industry Association of America (RIAA).

Din cate se pare, atacurile au legatura cu actiunile anti-piraterie impotriva site-urilor de file-sharing.

Grupul de activisti, care opereaza sub denumirea de “Operation payback”, a declarat ca va continua sa se “razbune” si pe alte site-uri, urmatorul vizat fiind British Phonographic Industry (BPI), programat pentru 20 septembrie.

“Revolta” activistilor a venit ca urmare a declaratiilor managerului companiei indiene de software, Aiplex, care anunta la inceputul lunii ca planuieste sa lanseze atacuri de tipul DDoS (distributed denial-of-service) catre site-urile ilegale de torrente, in numele studiourilor de filme, printre care si 20th Century Fox.

Potrivit unui mesaj postat pe web, “rebelii” au raspuns focului tot cu foc si au folosit aceeasi metoda, DDoS, pentru a ataca site-ul Aiplex.

“Au angajat aiplex.com, de care ne-am ocupat de asemenea. Ei lovesc primii, noi ripostam mai tare.”

“I-am atacat prin aceeasi metoda pe care au folosit-o ei pentru doborarea The Pirate Bay, prin DDoS”, a afirmat grupul intr-un mesaj.

Un purtator de cuvant al Aiplex a confirmat actiunea pentru BBC News.

Activistii isi sfatuiesc colegii de breasla sa descarce software pentru a ajuta la inundarea serverelor site-urilor si, din cate se pare, folosesc retele botnet – computere infectate cu software malitios, aflate sub controlul hackerilor – pentru a face acest lucru.

Actiuni similare au mai avut loc la inceputul acestui an, impotriva site-urilor guvernului australian, ca protest impotriva introducerii filtrelor de trafic pe Internet.

Sursa: BBC News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google