Razboiul dintre Google si Facebook are un singur invingator. Cine va fi?

de Laurentiu Crisu | 23 decembrie 2010

Are Google vreo sansa sa capete statutul de rival Facebook? Potrivit creatorului Gmail, Paul Buchheit, Google ar avea mai multe sanse sa ajunga pe Luna decat sa devina un competitor redutabil Facebook.

In teorie, daca gigantul Internetului nu se va dovedi a fi o provocare viabila, acest lucru va face ca reteaua sociala sa para invincibila. Iar daca seria de scandaluri din 2010 legate de confidentialitate nu a reusit sa impiedice Facebook sa ajunga la 500 de milioane de utilizatori, atunci nu stim ce altceva ar putea.

Buchheit a lucrat pentru ambele companii, tocmai de accea consideram ca are competetentele necesare evaluarii “razboiului” dintre cei doi giganti. Inginerul s-a situat pe locul 23 ca importanta in ierarhia Google, pentru care a creat vestitul serviciu de mail - Gmail.

Dupa toate astea a nascocit agregatorul social FriendFeed, pe care l-a vandut Facebook-ului pentru 50 de milioane de dolari. In noiembrie a parasit si Facebook, cel mai probabil pentru a lansa un nou produs.

De atunci Buchheit isi expune foarte deschis parerile despre Google. Veteranul este de parere ca gigantul Internetului se confrunta cu “dezorganizare”, iar “echipele lucreaza paralel sau in conflict.” De asemenea a declarat de doua ori ca sistemul de operare ChromeOS este destinat esecului, esec care se datoreaza succesului inregistrat de Android.

Totodata, Buchheit este de parere ca singura strategie buna pe care Google ar putea-o adopta pe partea de retele sociale consta in crearea unui produs complet diferit fata de Google, dar compania nu are oamenii potriviti pentru a face acest lucru. Potrivit inginerului, Google este foarte buna la crearea unor sisteme computerizate la scara mare, dar asta nu o face neaparat buna si in alte directii.

Ei bine, iata o perspectiva complet diferita a tot ceea ce stiam despre Google. Pentru noi, compania parea mai invincibila.

Sursa: Gawker  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google