Razboiul cibernetic continua: o alta companie de gaming a fost atacata

de Cristina Enescu | 16 mai 2011

La mai putin de o luna dupa ce reteaua Sony a fost compromisa, hackerii dau din nou lovitura in industria de gaming.

Site-urile studiourilor Enix Interactive, care apartin dezvoltatorului Square Enix, au fost atacate de catre infractorii cibernetici, care au accesat pana la 25 000 de adrese de e-mail, precum si alte 350 de documente care contineau informatii ale canditatilor la job-urile din cadrul studiourilor.

Compania a oprisite, t imediat site-urile pentru a remedia problema si a spori masurile de siguranta. Square Enix a precizat ca va contacta toti utilizatori care ar fi putut fi afectati de bresa de securitate, adaugand ca informatiile despre cardurile de credit nu au fost compromise.

Pe toata perioada in care site-urile Eidos au fost offline, hackerii au pus in banner in care scria: “Owned by Chippy 1337.”

Potrivit lui Brian Krebs, fost reporter Washington Post, infractorii au reusit sa intre in posesia datelor personale a peste 80 000 de userii. Krebs sustine ca hackerii planuiesc sa distribuie toate aceste informatii pe retelele de file-sharing.

Inca nu se stie daca in spatele atacului se afla aceiasi grupare care a compromis si reteaua Sony. Hackerii de la Anonymous au negat implicarea in acest atac.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google