Rankmyhack.com - un fel de FightClub pentru hackeri

de Radu Eftimie | 23 august 2011

Rankmyhack.com are in acest moment peste 700 de membri si a fost creeat de hackerul cunoscut sub numele "s0lar", care spune ca este un student britanic la informatica, scrie Telegraph.

Dupa cum sugereaza si numele, site-ul gazduieste competitii intre hackeri, iar in urma testelor care se refera la spargerea diferitelor solutii de securitate, se va realiza o ierarhie.

Rankmyhack.com - un fel de FightClub pentru hackeri

 

De fapt, dupa cum declara fondatorul site-ului, ideea i-a venit in momentul in care a inceput sa se intrebe daca prietenii sai de pe IRC sau de pe forumuri sunt cu adevarat hackeri, asa cum se laudau, sau nu. Ce-i drept, competitia nu este tocmai "ortodoxa", in conditiile in care testele reprezinta de fapt atacuri asupra altor site-uri.

Cu alte cuvinte, cu cat site-ul spart este mai important si mai "pazit", cu atat creste "valoarea" atacatorului. Pana acum, cel mai mare scor pe Rankmyhack a fost obtinut de "Mudkip", un hacker care a avut ca tinta site-ul Hufingtonpost.com si care mai are in "portofoliu" inca 16 site-uri pe care le-a spart.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google