Proiecte Mozilla - Paladin propulseaza gaming-ul 3D pe Internet

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 12 octombrie 2011

Mozilla mai face un pas inainte in tentativele sale de a oferi o alternativa care sa eclipseze Adobe Flash in gaming-ul 3D pe Internet si propune proiectul Paladin.

Initiativa propune un nou motor grafic 3D, denumit Gladius, conceput astfel incat sa depaseasca performantele predecesorului sau CubicVR.js, pe care initial era prevazut sa se bazeze primul browser-game 3D purtand semnatura Mozilla, RescueFox.


CubicVR.js s-a demonstrat curand nepotrivit scopurilor vizate, dar a reprezentat o optima rampa de lansare pentru motorul Gladius.

RescueFox e un browser-game 3D destul de rudimentar, dotat cu o grafica saracacioasa. Jocul traseaza unui astronaut sarcina de a gasi o “vulpe spatiala” care se ascunde intr-o centura de asteroizi, in 90 de secunde, pana nu i es epuizeaza rezerva de oxigen.Motorul Gladius a demonstrat un comportament favorabil in cadrul testelor realizate cu RescueFox, iar echipa Mozilla se poate declara satisfacuta de rezultatele obtinute, proband astfel potentialul cuplului HTML5-WenGL, cu ajutorul caruia a fost posibila crearea unui 3D-engine usor si puternic.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google