Politistii americani vor fi instruiti in tainele retelelor sociale

de Bianca Dinu | 2 noiembrie 2010

Iata ca Facebook si Twitter se dovesc a fi mai mult decat niste retele sociale, cel putin pentru politia din Statele Unite, care foloseste site-urile pentru a aduna informatii despre infractori.

Prin urmare, conducerea Agentiei Nationale de Politie din SUA a luat hotararea ca toti detectivii sa fie initiati in “tainele” retelelor sociale printr-o serie de cursuri care au rolul de a-i invata sa folosesca Facebook si Twitter ca pe niste instrumente de anchetare.

“Programul reprezinta o parte vitala in dezvoltarea carierei politistilor, noul training acoperind zone sensibile ale muncii de politist, zone care pana acum nu beneficiau de indrumare”, a declarat un reprezentant al politiei.

“Aceste imbunatatiri sunt exact ceea ce au nevoie detectivii pentru a face fata provocarilor si complexitatilor pe care le presupune munca de politist”, a mai declarat acesta.

Site-urile de socializare s-au dovedit deja cruciale in rezolvarea catorva cazuri importante. Cel mai eleocvent exemplu il reprezinta cazul lui Vicky Couchman, care a disparut din East Sussex. Politia a aflat ca tatal sau i-a updatat ulterior profilul pe Bebo, fapt pentru care politistii l-au acuzat de uciderea ficei sale. Nu a mai ajuns insa la proces, intrucat a fost gasit mort in celula sa.

Sursa: Telegraph   


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google