Poate concedia o companie un angajat pentru ce posteaza pe retelele sociale?

de Radu Eftimie | 28 septembrie 2011

In era mesageriei instantanee, a Twitter-ului si a comentariilor pe Facebook, companiile din toata lumea incearca sa gaseasca solutii pentru a limita in mod legal posibilitatea ca proprii angajati sa dezvaluie pe retelele sociale informatii despre locul de munca, scrie USA Today.

Cele mai multe cazuri de reclamatii, in SUA au fost facute in ultimul an. Consiliul National pentru Relatii de Munca din Statele Unite (NLRB) a primit o suta de reclamatii din partea anagajatilor carora companiile le-au interzis partial sau total sa foloseasca de la locul de munca retelele sociale. Pana acum, solutia pentru acesta problema pare a fi extrem de greu de gasit.

Polemica aprinsa

Potrivit reprezentantilor Camerei Americane de Comert, angajatorii inca fac eforturi pentru a-si da seama care sunt cele mai bune politici care ar trebui aplicate in ceea ce priveste retele sociale si utilizarea lor de catre proprii angajati.

Pana acum, mai multe cazuri au starnit discutii aprinse in Statele Unite, iar unele au ajuns in atentia autoritatilor care par prinse intre ciocan si nicovala. Evident, urmatorul pas a fost apelarea la justitie, dar deciziile judecatoresti diferite in cazuri similare nu au facut decat sa adanceasca misterul politicilor pe care o companie trebuie sa le adopte referitor la retelele sociale.

Citeste mai departe despre angajatul concediat care a castigat procesul cu compania


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google