Oops! Motorul de cautare Google indexeaza milioane de imagini Bing

de Cristina Enescu | 31 mai 2011

Google a fost prins cu mata-n sac. Motorul de cautare al gigantului indexeaza milioane de imagini thumbnail ale rivalului sau, motorul de cautare Bing. Desi este putin probabil ca acestea sa apara in majoritatea cautarilor normale, daca restrictionezi cautarea la imaginile care contin numai anumite cuvinte cheie din URL-ul pe care Bing il utilizeaza pentru cache-ul imaginii, vei obtine peste opt milioane de rezultate.

Daca vei da click pe oricare dintre aceste rezultate, vei vedea obisnuita pagina de detalii Imagine Search, dar exista si cazuri in care vei fi redirectionat catre sursa originala a imaginii full size.

Daca nu acorzi atentie URL-ului imaginii, exista posibilitatea ca nici macar sa nu observi ca poza provine de la Bing.

Problema a fost descoperita de catre un utilizator pe nume Tristan Savatier, care a atras atentia pe forumul Google Webmaster Central. Un angajat al Google a declarat ca va discuta problema cu cei responsabili de cautarea pe imagini, dar pana acum compania nu a oferit nicio explicatie.

Ceea ce este de-a dreptul jenant pentru Mountain View, este faptul ca in urma cu cateva luni ii acuza pe cei de la Microsoft ca Bing “triseaza” si “copiaza” rezultatele cautarii de la Google.

Se pare asadar ca nu numai Bing joaca murdar, ci si Google. Rusinica!

Sursa

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google