O scurta istorie a hacking-ului

de Liviu Petrescu | 30 ianuarie 2012

Aparitia primelor computere a insemnat, aproape concomitent, si aparitia primilor hackeri. In ultimii 40 de ani, tentativele de pacalire a sistemelor computerizate, fie pentru interesul personal, fie ca modalitate de protest au devenit o amenintare constanta la adresa securitatii PC-urilor, telefoanelor si sistemelor informatice. Iata cele mai importante momente din istoria hacking-ului, potrivit PCWorld

Inceputurile - anii '60

Primele sistemele de operare dezvoltate la MIT (Massachusets Institute of Technology) au dezvaluit primele vulnerabilitati. In 1965, a fost descoperita o problema la sistemul Multics CTSS pe un IBM 7094, prin care deschiderea repetata a editorului de text oferea parola sistemului oricarui utilizator.

1) Istoria hacking-ului - anii '70

Anii '70 sunt importanti in istoria hacking-ului datorita aparitiei hackerilor de telefoane (phreaks). Unul dintre ei, John Draper, a descoperit ca un fluier distribuit ca jucarie intr-o cutie de cereale avea aceeasi frecventa ca si sistemele telefonice AT&T. Folosind fluierul, hackerul a reusit sa creeze un sistem care ii permite sa ocoleasca sistemul de taxare al operatorului, pentru convorbiri gratuite catre orice destinatie. Fondatorii Apple, Steve Jobs si Steve Wozniack, au fost si ei implicati in productia "cutiei albastre", instrumentul de hacking bazat pe fluier.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google